Zoeken

België: vrouwelijke predikanten voor moskeeën

1 september 2019 - 17:22 - Wereld

©

De Moslimexecutieve van België gaat achttien vrouwelijke predikanten aanwerven om in moskeeën moslima’s te begeleiden. Het project dateert van 2017 maar werd nu pas goedgekeurd.

Volgens DH zullen achttien vrouwelijke predikanten en theologen en vier adviseurs door de EMB worden aangeworven. Het project zal een jaarlijkse bedrag van 780.000 euro vergen en zal door de Federale Overheidsdienst Justitie worden betaald.

De vrouwelijke predikers zullen een hoger diploma of een Master moeten hebben die hun kennis van de Islam aantonen. Ook vrouwen die in het buitenland theologie studeerden en Frans of Nederlands spreken, kunnen zich kandidaat stellen.

Volgens de voorzitter van de EMB zullen deze vrouwen de radicalisering tegengaan door moslima’s te "bereiken om de ware en vreedzame Islam ook tot bij hen te brengen". De vrouwelijke predikers zullen tevens niet de rol van een imam hebben. Ze zullen regelmatig conferenties in moskeeën organiseren en moslima’s zullen bij hen terecht kunnen met hun vragen.

In Marokko wordt al jaren met vrouwelijke predikanten gewerkt. Deze vrouwen worden in het koninkrijk "morchidates" genoemd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team