Zoeken

België: Marokkaan moet bijna ton betalen aan ex-vriendin

23 februari 2018 - 12:40 - Wereld

©

Een 52-jarige man van Marokkaanse afkomst is in België tot een celstraf van 44 maanden, een boete van 3000 euro en een schadevergoeding van 96.837 euro veroordeeld omdat hij zijn ex-vriendin met een breekmes in het gezicht had verwond.

Volgens HLN werd de man bij verstek door de correctionele rechtbank van Hasselt veroordeeld. Hij zou sinds de feiten op de vlucht zijn.

Het koppel ontmoette elkaar in 2012. Hetzelfde jaar maakte het 45-jarige slachtoffer echter een einde aan de relatie. "Dat was geheel tegen de zin van de man. Hij viel de vrouw vervolgens geruime tijd lang lastig en stalkte haar zelfs. Op 18 augustus stond hij plots aan de deur van haar woning. Zij deed open en het kwam tot een hevige discussie. De man bracht met een stanleymes snijwonden aan in het gezicht van de vrouw. De vrouw kon enkel aan erger ontkomen omdat ze luid begon te schreeuwen nadat ze de verwondingen opliep, waardoor beklaagde de vlucht nam.", aldus de procureur.

Kort na de feiten toonde onderzoek aan dat de man een valse identiteit gebruikte. Zelfs de voornaam die hij gebruikte was niet echt. Kennissen van de man bevestigden dat hij agressief was en de moskee van Maasmechelen waar hij twee weken werd opgevangen, verbood hem uiteindelijk de ingang vanwege afpersing. Hij verblijft vermoedelijk in Frankrijk of Duitsland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team