Zoeken

België: Ramadan begint morgen, vrijdag 24 april 2020

23 april 2020 - 19:42 - Wereld

©

De maand Ramadan begint dit jaar op vrijdag 24 april in België. Dat bevestigt het Moslimexecutieve van België vanavond.

De moslimorganisatie laat weten dat de begindatum van de Ramadan donderdagavond door de Raad van Theologen werd vastgesteld.

"Het EMB biedt de hele moslimgemeenschap van België zijn wensen aan en hoopt dat deze heilige maand gevierd zal worden in het kader van wijsheid, geduld en solidariteit, meer bepaald in de context van de pandemie die we nu doormaken.

Het EMB nodigt de moslims uit om deze maand te baat te nemen om meer te bidden voor zieke mensen, voor overleden mensen en voor alle families die rouwen om het verlies van een of meer van hun geliefden.

Tenslotte wil het EMB nogmaals iedereen danken die zich dagelijks inzet om de bevolking te beschermen, te ondersteunen en te verzorgen."

De Ramadan zal zoals in een groot deel van de islamitische landen heel anders zijn dit jaar. Het EMB liet eerder deze week al weten dat door de coronavirus pandemie de moskeeën dicht zullen blijven tijdens het vasten en dat er ook geen Taraweeh gebeden zullen worden georganiseerd. Buren of familie uitnodigen voor de iftar mag ook niet en moslims die ’s nachts wakker blijven moeten de rust in hun buurt bewaren.

In meerdere andere landen waaronder Saoedi-Arabië, Nederland en Frankrijk begint de Ramadan eveneens op vrijdag. In Marokko moet deze datum vanavond nog worden bevestigd.

Ramadan duurt 29 tot 30 dagen en is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens Ramadan is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Bladna.nl wenst jullie allen Ramadan Moubarak

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team