Zoeken

België viert Eid ul-Fitr op zondag 24 mei 2020

22 mei 2020 - 23:19 - Wereld

©

Moslims in België zullen net zoals in Nederland en een groot deel van de wereld, Eid ul-Fitr op zondag 24 mei vieren.

Volgens de Moslimexecutieve van België werd de maansikkel die de 1e Shawwal 1441 aankondigt vanavond niet gezien.

Het persbericht van de EMB:

"Na de vergadering van de Raad der Theologen via videoconferentie is het Executief van de Moslims van België (EMB) verheugd om de moslims van België te kunnen melden dat de eerste dag van de Chawal-maand 1441 overeenkomt met zondag 24 mei 2020, de dag van ’Aïd Al Fitr’, die ook het einde markeert van de ramadanmaand voor de moslimgemeenschap van ons land.

Bij die gelegenheid stuurt het EMB zijn beste wensen van vrede, gezondheid, geluk en voorspoed aan alle moslimburgers en van alle andere overtuigingen.

Aangezien Aïd meestal de gelegenheid bij uitstek is om met de familie samen te komen, wil het EMB u herinneren aan enkele regels die door de overheid werden uitgevaardigd in de context van de huidige coronapandemie: Alhoewel een gezin maximaal vier andere, altijd dezelfde, mensen mag ontvangen, blijft het erg belangrijk om bepaalde essentiële maatregelen te blijven nemen, zoals de social distancing. Besteed ook bijzondere aandacht aan oudere mensen, aan zieke of kwetsbare mensen.

Het EMB toont zich ook solidair met iedereen die Aïd zal vieren zonder omringd te kunnen zijn door de meest dierbaren.

Verzorg uzelf en de anderen,
Aid Moubarak Said."

Ramadan is de negende maand van de Islamitische kalender. Vasten tijdens deze maand is één van de vijf zuilen van de Islam, met de geloofsbelijdenis, het gebed, het geven van aalmoezen en de bedevaart.

Aïd moubarak!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team