Zoeken

Migranten voelen zich thuis in België

15 mei 2012 - 13:13 - Wereld

©

Migranten zijn vaak beter geïntegreerd dan men denkt in België. Dat blijkt uit een onderzoek van de Koning Boudewijnstichting. Ook heeft één derde van hen het gevoel "overgekwalificeerd" te zijn voor hun actuele baan.

Het onderzoek richtte zich in België op niet-Europese migranten die legaal in Brussel, Antwerpen en Luik verblijven. De resultaten zijn nogal verrassend. Zo hebben 51% van de ondervraagde buitenlanders een baan in Brussel, 43% in Antwerpen en 36% in Luik.

In België werden 1027 mensen ondervraagd voor het onderzoek, dat ons bijvoorbeeld leert dat buitenlanders die taalcursussen volgen, tevreden zijn met hun leven in hun gastland, willen deelnemen aan de arbeidsmarkt en stemmen tijdens verkiezingen.

Deze migranten spreken meestal meer talen dan autochtonen en zijn bijna even tevreden met hun leven in België als de Belgen zelf (7,1/ 10 tegen 7,5/10 voor de Belgen).

Het onderzoek van de Koning Boudewijnstichting werd uitgevoerd op een steekproef van 7473 legale migranten in vijftien steden van zeven Europese landen, waaronder België.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team