Zoeken

Marokkaanse in Italië koopt Mercedes met crowfundinggeld

8 juli 2021 - 10:00 - Wereld

©

Malika Chalhy, een 22-jarige Marokkaans-Italiaanse vrouw, kocht een luxe auto met geld dat was ingezameld om haar te steunen. Ze was namelijk uit huis gezet door haar ouders, aan wie zij via een brief had laten weten dat ze lesbisch was.

Malika Chalhy werd geboren in Castelfiorentino als dochter van een vader van Marokkaanse afkomst en een Italiaanse moeder. Ze werd afgelopen januari uit het huis van haar ouders gezet nadat zij haar seksuele geaardheid hadden ontdekt, meldt de Italiaanse website Fanpage.it.

Lees ook: Marokkaanse lesbienne op straat gezet door haar ouders in Italië

De jonge vrouw werd dakloos en beschikte niet over de middelen om voor zichzelf te zorgen. Ze diende daarom een klacht in bij de politie en publiceerde daarnaast ook een video met de dreigende en beledigende boodschappen die haar ouders haar hadden gestuurd nadat zij hadden vernomen dat zij homoseksueel was.

Drie maanden nadat de klacht was ingediend, die geklasseerd werd zonder verder gevolg, kreeg de jonge vrouw hulp van een neef die twee geldinzamelingsacties op de GoFundMe site lanceerde om haar te steunen. De eerste inzamelingsactie bracht bijna 17.000 dollar op en de tweede ongeveer 15.000 dollar. Met het geld zou Malika een appartement kunnen huren en in een aantal van haar behoeften kunnen voorzien. Maar de jonge vrouw gaf er de voorkeur aan met dit geld een luxe-auto te kopen, de Mercedes Benz A-Klasse. Dit leidde tot teleurstelling bij de donateurs en de publieke opinie. Met het resterende geld is zij van plan een huis te huren, naar de tandarts te gaan en zelfs een huisdier (hond) te kopen, zo melden sommige Italiaanse media.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team