Zoeken

Frankrijk: bekering tot islam verplicht om Marokkaan te huwen

9 januari 2012 - 10:00 - Wereld

©

In Aubervilliers, Frankrijk, hebben de stadsdiensten aan Frederic Gilbert, journalist en tv-producent, gevraagd een wetscertificaat voor te leggen om met een Marokkaanse te mogen trouwen. Dit document, uitgeleverd door het consulaat van Marokko, kan enkel worden verkregen als de aanvrager zich bekeert tot de Islam.

Frederic Gilbert weigerde zich te bekeren en heeft een oproep gedaan tot de officier van justitie. Hij leidde daarbij zijn eigen onderzoek en ontdekte dat 4677 Frans-Marokkaanse huwelijken waren gevierd in 2009. Allen hebben een wetscertificaat voorgelegd.

Het koppel, ouders van een meisje van 15 maanden, zal op 14 januari trouwen in het bijzijn van de burgemeester van Aubervilliers, die zich verontschuldigde en zegt niet op de hoogte te zijn geweest dat zijn diensten zonder een dergerlijk certificaat, Frans-Marokkaanse huwelijken weigerden.

Volgens de Franse wet is enkel een getuigschrift van celibaat van de buitenlandse persoon vereist. Wel kunnen huwelijksaktes zonder een wetscertificaat niet worden overgeschreven in Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team