Zoeken

Bedelaarster tot vijf jaar celstraf veroordeeld in Rabat

6 februari 2020 - 17:30 - Marokko

©

De rechtbank van eerste aanleg in Rabat heeft begin deze week een bedelaarster tot vijf jaar gevangenisstraf veroordeeld voor de uitbuiting van haar minderjarige zoon voor bedelactiviteiten.

De vrouw werd schuldig bevonden aan mensenhandel. Haar straf blijft vrij laag daar mensenhandel waarbij geweld wordt gebruikt met 10 tot 20 jaar gevangenisstraf en een boete van 100.000 tot 1 miljoen dirham wordt gestraft in de Marokkaanse wet.

Le360 bericht dat de zaak in september vorig jaar aan het licht kwam na de verspreiding van een video op sociale media waarin te zien was hoe de vrouw haar gehandicapte zoon in de straten van Temara mishandelde.

De nationale veiligheidsdienst DGSN kreeg de beelden in handen en startte een onderzoek. De vrouw werd in enkele dagen tijd geïdentificeerd en gearresteerd.

Voor de rechter bevestigde de vrouw dat ze haar zoon mishandelde en dat ze van zijn handicap misbruik maakte om te bedelen. Ze zat sinds haar arrestatie in voorlopige hechtenis in de Al Arjat gevangenis in Salé.

De Marokkaanse regering had in mei 2019 een commissie opgericht tegen mensenhandel om professionele bedelarij beter te bestrijden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team