Zoeken

Minister Hakkaoui in verlegenheid gebracht door Forbes

20 december 2012 - 12:54 - Marokko

©

In de recentste Forbes-ranking van meest transparente NGO’s in de Arabische wereld, verschijnen geen Marokkaanse organisaties. Solidariteitsminister Bassima Hakkaoui, weigerde met Forbes samen te werken.

In totaal staan 2050 organisaties uit 11 Arabische landen in de ranking, namelijk uit Saoedi-Arabië, Palestina, Jordanië, de Verenigde Arabische Emiraten, enzovoort.

Bassima Hakkaoui, weigerde op het verzoek van Forbes in te gaan, en een lijst te verschaffen van Marokkaanse NGO’s met vermelding van hun financiële gegevens.

Woensdag heeft Bassima Hakkaoui dit ontkend. In een verklaring zegt ze hierover nooit contact te hebben gehad met Forbes.

Haar afdeling zou onlangs ook een brochure hebben gepubliceerd over de toekenning van subsidies. In de brochure staan de namen van de door de Staat gesubsidieerde NGO’s en het bedrag dat ze krijgen.

In Marokko geeft de Staat jaarlijks 9 miljard dirham aan 50.000 NGO’s. In 2007 had een studie van de Hoge Planning Commissie, aangetoond dat 97% NGO’s in Marokko, weigerden hun rekeningen bekend te maken.

In april dit jaar had El Habib Choubani, minister van Betrekkingen met het Parlement, Marokkaanse verenigingen ook van geld witwassen beschuldigd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team