Zoeken

Bassima Hakaoui hekelt "macho politieke elite"

8 maart 2012 - 11:35 - Marokko

©

De afdeling van Bassima Hakaoui, minister van Solidariteit, Vrouwen, Familie en Sociale Ontwikkeling, is een nieuw programma aan het uitwerken gendergelijkheid in overheidsdiensten.

Bassima Hakaoui deed hiervan aankondiging op Al Aoula dinsdag, waar ze gast was van het programma "Qadaya wa Arae". Het gendergelijkheidsplan betreft niet de Marokkaanse wet daar het land over voldoende wetten beschikt met betrekking tot gendergelijkheid, maar de denkwijze of mentaliteit.

We moeten de "visie en opvatting van de culturele rol van vrouwen in de politiek veranderen", aldus Bassima Hakaoui, die een "bepaalde macho politieke elite" aan de kaak stelt.

De minister, enige vrouw van regering Benkirane, geeft hiervan de schuld aan politieke partijen en vindt dat gendergelijkheid aanwezig moet zijn in alle gebieden van de samenleving.

Volgens een verslag van de Hoog Commissariaat voor Ruimtelijke Ordening (HCP) vrijgegeven op dinsdag, telt Marokko 16,4 miljoen vrouwen, wat gelijk is aan 50,8% van de totale bevolking.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team