– 4 kilo slakken
– 1 eetlepel anijszaadjes
– 3 eetlepels komijn
– 4 eetlepels tijm
– 1 theelepel groene thee
– 2 stukken zoethout
– 4 takjes gedroogde munt
– 3 korrels Arabische gom
– De schors van een bittere sinaasappel
– De schors van een zoete sinaasappel
– 2 stengels alsem
– 5 laurierblaadjes
– 1 eetlepel zachte paprika
– 4 ongemalen pikante rode of groene pepers
Was de slakken herhaaldelijk met veel water, doe ze in een grote kom en bestrooi ze met bloem. Laat ze 18 à 24 uur rusten. Was opnieuw net vóór hun bereiding.
Doe 6 liter water in een grote kookpot en breng aan de kook. Wikkel alle kruiden en specerijen, met uitzondering van de zachte paprika en de pepers, in een kaasdoek en plaats in de pot.
Voeg de slakken toe zodra het water kookt en laat 1u30 koken.
Breng op smaak indien nodig en serveer de slakken zeer warm met hun bouillon.
Marokkaanse hapjes met worst
Pizza met tonijn
Seffa
Marokkaans filotaartje met tonijn en ei
Milkshake met meloen
Gevulde groentenstaafjes