– 1 klein glaasje geplette gerst, maïs of tarwe
– Water
– Zout
– Olijf- of arganolie
– Honing
– Arganolie
– Ranzige boter (smen)
– Karnemelk (lben)
Spoel de gerst en doe het in een kookpot met drie keer zijn volume aan water. Voeg een beetje olijf- of arganolie en zout toe. Dek af en laat koken. Roer regelmatig. Haal van het vuur zodra het water volledig is geabsorbeerd door de gerst.
Tijdens het koken van de gerst, smelt een beetje ranzig boter met een snufje tijm en paprikapoeder.
Dresseer de gerst in een ronde schotel en vorm een kuiltje in het midden. Doe een beetje arganolie, honing en de gesmolten ranzig boter in de kuil.
Dien warm op met karnemelk.
Marokkaanse hapjes met kip en mozzarella
Milkshake met meloen
Marokkaanse kroketten met eieren
Tagoula
Gebakken eieren met komijn
Amlou