Zoeken

Autoriteiten Khouribga laten kleurrijke kunstwerk-zebrapaden na drie dagen rood verven (foto)

4 oktober 2017 - 16:30 - Marokko

©

Een mooi maar héél kort initiatief. De Vereniging voor cultuur, beschaving en burgerschap 3C startte afgelopen zaterdag in Khouribga een leuk project met jongeren: zebrapaden omtoveren tot kleurrijke kunstwerken. Het project viel echter niet in de smaak bij de autoriteiten.

Een vijftiental leden van de vereniging en vrijwilligers schilderden afgelopen weekend meerdere zebrapaden in het centrum van de stad met pastelkleuren en mooie Marokkaanse mozaïek motieven. De vereniging had daarvoor toestemming gekregen van de autoriteiten en werd zelfs door de politie geholpen om het verkeer tijdelijk om te leiden.

Zebrapaden Khouribga worden omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken

Tot grote verbazing van de vereniging kwamen de autoriteiten dinsdag terug op hun besluit en werden de kleurrijke zebrapaden rood geverfd.

Zebrapaden Khouribga worden terug rood geverfd

"Ons doel was mensen bewust te maken van de verkeersveiligheid en vooral kinderen, alsook de stad, waar weinig animatie bestaat, kleurrijker te maken”, stelt Abdo Nait, voorzitter van de vereniging 3C.

"Helaas hebben ambtenaren van de ministeries van Verkeer en Binnenlandse Zaken een brief gestuurd naar de plaatselijke autoriteiten om de kleurrijke zebrapaden te doen verdwijnen omdat ze niet meer aan de standaardnormen voldeden”.

Zebrapaden Khouribga drie dagen na het initiatief van 3C

In april dit jaar lanceerde de vereniging Tzouri een identiek initiatief in Oujda, in samenwerking met het Frans Instituut. Verschillende oversteekplaatsen werden toen door vrijwilligers geschilderd om de lokale bevolking bewust te maken van de verkeersregels. Volgens Mohamed Moumou, voorzitter van Tzouri, zijn de kleurrijke zebrapaden er na zes maanden nog steeds. Ze werden deels gewist door de regen en druk verkeer maar zijn nog steeds zichtbaar.

Zebrapaden Khouribga worden omgetoverd tot kleurrijke kunstwerken

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team