Zoeken

Vijf gewonden door aanval wild zwijn in El Jadida

3 oktober 2017 - 17:00 - Marokko

©

Vijf mensen zijn zondag in het Marokkaanse Moulay Abdellah Amghar gewond geraakt na door een wild zwijn te zijn aangevallen.

Bewoners van de landelijke gemeente schoten te hulp en wisten het dier weg te jagen. De slachtoffers liepen flinke wonden op en werden met ambulances naar het provinciaal ziekenhuis Mohammed V in El Jadida gebracht. De ambulances kwamen pas een dik uur na de aanval aan, ondanks de herhaaldelijk oproepen van getuigen.

Volgens het ziekenhuis werden de slachtoffers verzorgd en verkeren niet in levensgevaar ondanks ernstige verwondingen bij drie van hen. Allen zullen binnenkort het ziekenhuis mogen verlaten. Hun families eisen echter dat ze eerst tegen rabiës gevaccineerd worden.

De regionale afdeling van de Koninklijke Gendarmerie heeft na de aanval meerdere patrouilles ter plekke gestuurd om het dier terug te vinden en dood te schieten. De bewoners van Moulay Abdellah Amghar besloten eveneens een grote zoekactie naar het dier te starten. Het wild zwijn werd uiteindelijk uit het bos gejaagd en door een vrachtwagen doodgereden.

Volgens plaatselijke bronnen viel het zwijn de slachtoffers enkel aan omdat enkele jongeren die dag het dier met stenen hadden bekogeld. Meerdere bewoners waren in de afgelopen weken echter al bij de plaatselijke autoriteiten over het dier gaan klagen. Het zwijn was namelijk herhaaldelijk op de velden gezien en vormde een gevaar voor de boeren en hun dieren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team