Zoeken

Automarkt Marokko bij meest veelbelovende ter wereld

1 februari 2018 - 11:20 - Economie

©

In een onderzoek van de Spaanse verzekeringsmaatschappij "Crédito y Caución" wordt de Marokkaanse automarkt beschreven als een van de meest veelbelovende markten ter wereld in opkomende landen.

Het onderzoek dat op woensdag werd gepubliceerd, toont aan dat Marokko, de Tsjechische Republiek en Vietnam de drie markten zijn die de grootste zakelijke kansen bieden aan autofabrikanten in 2018. "Marokko is er in enkele jaren tijd in geslaagd om van de automobielsector een van de locomotieven van zijn economie te maken, met name dankzij de komst van buitenlandse investeerders", aldus de auteurs van het onderzoek.

Het verzekerings- en kredietbedrijf herinnert eraan dat in 2016 in Marokko ruim 345.000 voertuigen werden geproduceerd, met een jaarlijkse groei van bijna 20%. Deze goede resultaten zijn voornamelijk te danken aan de fabriek van Renault in Tanger en de komende opening van een fabriek van Peugeot in Kenitra waar jaarlijks tot 200.000 voertuigen zullen worden geproduceerd.

Naast zijn nabijheid met Europa heeft Marokko verschillende troeven, zoals het groeipotentieel van de markt en zijn sterke aanwezigheid op het Afrikaanse continent.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team