Zoeken

Munir El Haddadi dankbaar na oproep door Marokko

5 oktober 2020 - 16:10 - Sport

©

Munir El Haddadi gaat ter voorbereiding op de aankomende competities meespelen in de vriendschappelijke wedstrijden van het nationale Marokkaanse voetbalelftal. Trainer Vahid Halilhodzic wil op deze manier de kwaliteit van de speler van de Spaanse FC Sevilla beoordelen.

De speler heeft de nationale jeugdelftallen in Spanje doorlopen en debuteerde in 2014 zelfs in het nationale team van Spanje. In aanloop naar het WK van 2018 gaf El Haddadi echter aan dat hij gebruik wilde maken van de hervormde regels van de FIFA waardoor hij alsnog voor de Atlas Leeuwen uit zou kunnen komen. Daar werd toen geen gehoor aan gegeven.

Op Instagram heeft El Haddadi laten weten "verheugd" te zijn over zijn oproep en spreekt de speler van FC Sevilla zijn dankbaarheid uit aan Spanje. Ook de website Hespress maakt melding van de overstap van de speler: "Eerder speelde hij voor Spanje, maar zal nu pronken met de kleuren van Marokko."

De bondscoach van Marokko heeft hoge verwachtingen van zijn nieuwe speler. Volgens Halilhodzic is hij een ​​enorme aanwinst voor het team. Ook verdedigt de bondscoach zijn besluit om El Haddadi op te roepen voor de vriendschappelijke wedstrijden.

Tijdens een persconferentie die op donderdag 1 oktober werd gehouden, kwam de bondscoach terug op de kritiek om voor spelers te kiezen met een dubbele nationaliteit. De trainer vroeg de journalisten om spelers die zelf de beslissing hebben genomen om het nationale team te verlaten te steunen. Volgens Hespress zegt de trainer dat deze spelers ook Marokkanen zijn en horen ze niet aangesproken te worden als halve Marokkanen. "Zij zijn ook Marokkanen net als u. Ik denk dat hun woorden oprecht zijn en dat ze echt iets meer willen toevoegen aan het Marokkaanse team.", aldus Hespress.

De twee vriendschappelijke wedstrijden waarvoor de 25-jarige aanvaller is opgeroepen, vinden plaats op respectievelijk 9 en 13 oktober in Rabat. De Atlas Leeuwen spelen dan tegen Senegal en de Democratische Republiek Congo. De wedstrijden maken deel uit van de voorbereiding op de kwalificatie voor de Afrika Cup 2021 en het WK 2022.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team