Vahid Halilhodzic eist meer inspanningen van de Atlas Leeuwen

13 oktober 2020 - 15:00 - Sport

©

De Atlas Leeuwen versloegen op vrijdag 9 augustus Senegal met 3-1. Hoewel Vahid Halilhodzic in de wolken is met de prestaties van zijn spelers, vindt hij dat ze over het vermogen beschikken om betere prestaties neer te zetten.

De bondscoach roept zijn spelers op om het beter te doen tegen de Democratische Republiek Congo. Vahid Halilhodzic wil het graag voorzichtig spelen, informeert de krant Al Ahdath Al Maghribia: "We moeten blij zijn met deze overwinning en de manier waarop we speelden, maar we moeten ook erkennen dat we tekortkomingen en verbeterpunten hebben. Het is echter een belangrijke overwinning voor de rest van de wedstrijden die we zullen spelen," zei hij.

Het feit dat Marokko een dergelijk resultaat wist te behalen tegen een team dat zo indrukwekkend is als Senegal, moedigt de coach aan in zijn keuze voor de spelers die dit resultaat hebben neergezet.

Dat is het geval voor Selim Amallah van Standard Luik die in de 10ᵉ minuut de aanval begon, gevolgd door Youssef En-Nesiry in de 71ᵉ minuut en Youssef El-Arabi. Het enige Senegalese doelpunt kwam in de 88e minuut binnen via een strafschop.

Volgens het dagblad heeft Marokko ingezet op snelle aaneenschakelingen en een krachtig samenspel om de strategie van Senegal te tackelen.