Zoeken

Man in Marokko gepakt voor 10 jaar oude moord op Spaanse agent

13 mei 2015 - 21:03 - Marokko

©

De Marokkaanse politie heeft een man gearresteerd die al tien haar wordt gezocht voor de moord op een Spaanse politieagent. Zijn medeplichtige loopt nog.

Begin 2005 reden de twee mannen van Marokkaanse afkomst met een BMW 750 op volle snelheid door een wegversperring op de nationale weg 340, ter hoogte van het Spaanse Almuñécar.

Het slachtoffer, Rafael Peso, werd aangereden en belandde ruim twintig meter verder op het wegdek. Hij overleed enkele uren later in het ziekenhuis. Peso was vader van twee meisjes. Zijn ontroostbare vrouw strijdt al tien jaar voor gerechtigheid.

De twee verdachten lieten enkele uren na de aanrijding hun auto achter. Zij werden kort nadien geïdentificeerd dankzij DNA-sporen die in de auto werden teruggevonden.

Jaren na de aanrijding besloot het Spaans gerecht het dossier aan Marokko door te geven, wat tot de arrestatie van een eerste verdachte leidde. De politie is zijn medeplichtige op het spoor. Hij wordt naar verwachting in de komende weken gearresteerd.

De familie van Rafael Peso hoopt dat ze aan Spanje zullen worden uitgeleverd, maar de kans is klein dat Marokko daarmee instemt. Marokko levert namelijk nooit zijn burgers uit. Een van de verdachten wordt ook in Frankrijk gezocht in verband met drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team