Zoeken

Antwerpse Marokkaan opgepakt om « baardje » tijdens 10 Miles

19 april 2016 - 13:30 - Marokkanen in het buitenland

Foto GVA

Mohamed Achahbar nam zondag samen met een collega deel aan de Antwerp 10 Miles om geld in te zamelen tegen kanker. De Antwerpse Marokkaan werd echter na tien meter te hebben gelopen door de politie gearresteerd en meegenomen.

Aan het Gazet van Antwerpen vertelde de 37-jarige Achahbar hoe de vier agenten in burger hem uit het parcours plukten. "Ze sprongen uit het publiek, pakten me beet, staken me in een anonieme politiewagen en voerden me weg ». Dit alles omdat hij « een Antwerpse Marokkaan met een baardje » is.

Mohamed werd in een politiecel opgesloten. « Af en toe kwam er iemand een kijkje nemen, maar informatie over waarom kreeg ik niet ». Hij werd twee uur later weer vrijgelaten. « Men zei dat ik mocht gaan en dat de politie een fout had gemaakt. Daar stond ik dan. Compleet verbouwereerd heb ik de tram naar huis genomen. De 10 Miles kon ik op mijn buik schrijven. »

« Voor de politie is dit misschien iets banaals, maar ik ben er echt niet goed van. Waarom ze mij er uitkozen? Ik ben een Antwerpse moslim met een baardje. De link met de terreur is snel gemaakt. »

De politie bevestigde dat Mohamed Achahbar was gearresteerd en stelde dat er redenen waren « om aan te nemen dat hij mogelijk de openbare orde zou verstoren ». Mohamed denkt er nu aan een klacht in te dienen tegen de politie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team