Zoeken

Kansarme kinderen krijgen gratis opleiding op Belgische school Casablanca

9 augustus 2014 - 11:40 - Marokko

©

De nieuwe Belgische school van Casablanca en de Marokkaanse Vereniging SOS Villages d’enfants (SOS Kinderdorpen) hebben een samenwerkingsovereenkomst ondertekend. Volgens het akkoord zullen jaarlijks vijf kinderen de school integreren en er gratis een volledige cursus volgen, vanaf het basisonderwijs tot het verlaten van de middelbare school.

Vijf kinderen van SOS Villages d’enfants in Dar Bouazza werden dus ingeschreven en zullen vanaf september dit jaar op de Belgische school in Casablanca les volgen.

De integratie van kinderen uit kansarme milieus was reeds afgelopen mei aangekondigd, bij de inhuldiging van de Belgische school. Charles Houard, afgevaardigde van de regio Wallonië-Brussel in Rabat, had toen laten weten dat de school jaarlijks vijf kinderen een volledige opleiding zou schenken.

SOS Villages d’enfants is een non-profit organisatie dat sinds 1985 actief is in Marokko. De organisatie geeft kinderen zonder familie een nieuwe thuis, garandeert hen een goede opleiding en de liefde van een SOS familie met broertjes, zusjes en een SOS moeder.

In totaal zijn er vijf kinderdorpen in Marokko waar de kinderen opgroeien en worden opgevoed door een SOS moeder totdat ze op eigen benen kunnen staan. In 2013 heeft de organisatie in Marokko ruim 1600 kinderen geholpen.

De Belgische School van Casablanca heeft voor deze vele redenen SOS Villages d’enfants gekozen om haar sociaal hulpprogramma te ontwikkelen. Dit programma bevat ook onder meer het medegebruik van de schoolfaciliteiten zoals de sporthal na de schooluren en de bijscholing van leerkrachten uit armere scholen.

Belgische school in Casablanca

Eerste Belgische school in Marokko

De nieuw school in Casablanca gaat in september dit jaar open en is het eerste Belgische onderwijsinstituut in Marokko. De school volgt het onderwijsplan van de Federatie Wallonië-Brussel en is een initiatief van de Belgische Vereniging voor Opleidingsprogramma’s in het Buitenland.

Marokko en de regering van de Belgische Franse Gemeenschap hadden op 21 mei een overeenkomst gesloten over de status van Belgische scholen met het onderwijsplan van de Federatie Wallonië-Brussel. De Belgische School van Casablanca ligt in Dar Bouazza en verwelkomt kinderen van twee en een half tot achttien jaar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team