Zoeken

Arabische lente: toerisme zwaar geraakt in Marokko

12 maart 2011 - 16:52 - Economie

©

De gevolgen van de betogingen van 20 februari in Marokko zijn sterk voelbaar in de toeristische sector. In Marrakesh hebben de boekingen sindsdien gedaald met 40%.

Naast deze daling van de boekingen, heeft de Marokkaanse stad met de annulering van 20.000 nachten moeten doen sinds zondag 20 februari. Op dit tempo loopt de toeristische bestemming tot een ramp. Het zal de stad minimum acht maanden kosten om te herstellen!

Deze daling van 40% van de boekingen betreft enkel de maanden april en mei, wat gewoonlijk een hoog toeristisch periode is. De reisorganisator FRAM kondigt zo een daling van 50% van zijn verkoop. Ook Alpitour en Expedia Reizen hebben te kampen met een vertraging van de boekingen naar Marrakesh.

De bestemming, slachtoffer van de revoluties in de Arabische wereld, maar ook van de amalgamen gemaakt door internationale media, kijkt met angst uit naar de marsen verwacht op 20 maart.

Voor de humor: Marokko werd opgenomen in de lijst met "gevaarlijke landen voor toeristen" door Italië en Engeland na de Tunesische revolutie, alvorens uit deze zelfde lijst te worden verwijderd!

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team