Zoeken

Arabische kapitalen verdeeld tussen Marokko en Dubai

5 april 2012 - 18:36 - Economie

©

Zakenmannen uit landen van de "Arabische lente" investeren hun geld het liefst in Dubai, vanwege de fiscale voordelen dat het emiraat hen toekent. Naast Dubai is Marokko is ook een keuzebestemming voor Arabische kapitalen.

Na de laatste ontwikkelingen in de landen van de "Arabische lente", hebben veel Tunesische, Libische en Egyptische zakenmannen, er de voorkeur aan gegeven hun land te verlaten om zich te vestigen in het belastingparadijs Dubai.

Marokko, reeds zeer geapprecieerd, zou een echte concurrent kunnen worden van Dubai, als het land zou instemmen met een hervorming van de justitie en een vermindering van de administratieve last, die vele potentiële investeerders ontmoedigt, aldus bladi.net.

Met deze hervormingen zou Marokko kunnen uitgroeien tot de belangrijkste bestemming voor Arabische zakenlieden, die de VS en Europa verlieten na de aanslagen van 11 september 2001. Europese en Amerikaanse regeringen hadden toen heel wat Arabische eigendommen bevroren omdat er een twijfel bestond over hun oorsprong.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team