Zoeken

Opnames Aquaman binnenkort van start in Marokko

4 oktober 2017 - 19:30 - Cultuur

©

Een superheld wordt binnenkort in Marokko verwacht. De opnames van Aquaman staan van 9 oktober tot 17 november in het koninkrijk gepland.

Het Marokkaans cinematografisch centrum CCM kondigt de opnames aan. Slechts enkele scènes zullen in het koninkrijk worden gefilmd onder de codenaam “Ahab”, dit om de opnames zo geheim mogelijk te houden. De filmcrew van Aquaman wordt in Erfoud, Merzouga, Ouarzazate en Marrakech verwacht.

De superheld uit de strips van DC Comics werd bedacht door Paul Norris en Mort Weisinger. In Marokko belandt Aquaman in de woestijn zonder te weten hoe hij daar terecht kwam en moet zien te overleven in de droge regio.

De film wordt geregisseerd door James Wan en zal in december 2018 in de bioscoop te zien zijn. Jason Mamoa, bekend van zijn rol als Khal Drogo in Game of Thrones, maar ook Amber Heard, Nicole Kidman, Willem Dafoe, Yahya Abdul Mateen en Dolph Lundgren behoren tot de cast.

In november 2014 werden twee andere superhelden van DC Comics in Marokko verwacht. De opnames van “Batman vs Superman” moesten toen in het koninkrijk plaatsvinden. De komst van de filmcrew werd echter op het laatste moment geannuleerd vanwege de uitbraak van Ebola in Afrika.

Buitenlandse serie- en filmproducties in Marokko brachten in 2016 ruim 254 miljoen dirham op. 24 buitenlandse films werden toen in het koninkrijk opgenomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team