– 125 g zelfrijzend bakmeel
– 1 zakje vanillesuiker
– 125 g poedersuiker
– een snuifje zout
– 1 ei
– 1/4 l melk
– 3 grote appelen
– maïs- of zonnebloemolie
– 50 g poedersuiker
Meng het bakmeel met de vanillesuiker, het ei, een snuifje zout en de melk in een kom tot je een smeuïg, glad beslag verkrijgt.
Schil de appelen en snij deze in schijven van ± 1 cm dikte. Haal het klokhuis eruit met behulp van een klokhuismes, zodat je mooie ronde gaatje krijgt in het midden van elke schijf en deze in hun geheel blijven (ringen).
Maak de olie heet, dompel de appelplakken in het deeg en laat ze één voor één goudbruin bakken in de olie. Laat ze telkens uitlekken op een keukenrolpapier.
Presenteer op een schotel en bestrooi met poedersuiker. Dien warm op.
Appelbeignets
Mhancha met honing
Harcha of griesmeelgebak
Msemmen
Briwats met pinda’s en sesamzaadjes
Amandeltaartjes