– 125 g boter
– 1/4 l melk
– 1 theelepel bakkersgist
– 500 g bloem
– Zout
– 1/4 theelepel bakpoeder
– Frituurolie
– Honing
– 100 g witte sesamzaad
Laat de boter 5 minuten op een laag vuurtje in de melk smelten. Haal van het vuur af. Voeg de bakkersgist toe en meng goed door elkaar.
Doe de bloem in een grote kom samen met het zout, de bakpoeder en melk met boter. Bewerk tot een gladde en zachte deeg. Laat 15 minuten rusten.
Deel het deeg in stukken en rol het uit met een deegroller tot 3 mm dik op een bebloemd werkvlak. Snijd de lappen met een pastamachine in de vorm van spaghetti.
Neem ongeveer zes sliertjes, druk ze aan één uiteinde samen zodat ze aan elkaar plakken. Doe elke vijf centimeter hetzelfde en snijd de chebakia los op de plaats waar de sliertjes samen plakken. Doe hetzelfde met al het deeg.
Bak de chebakia in hete frituurolie tot ze mooi goudbruin zijn. Dompel ze nadien in de lichtjes opgewarmde honing en bestrooi met witte sesamzaadjes.
Amandel brioche
Barquettes met amandelen en sesamzaadjes
Amandeldriehoekjes
Churros met poedersuiker
Selou of zamita
Boechnikha of spaghetti chebakia