– 450 g amandelpoeder
– 150 g poedersuiker
– 3 lichtgeklopte eiwitten
– Geraspte citroenschil
– Enkele druppels vanille- of amandelessence
– Zout
– Amandelschilfers
– Gekonfijte kersen
Meng het amandelpoeder, de poedersuiker, een snufje zout, een geraspte citroenschil en de vanille- of amandelessence in een grote kom. Voeg geleidelijk aan twee eiwitten toe en kneed het deeg tot een compacte bal.
Verwarm de oven voor op 180°. Vorm balletjes ter grootte van een walnoot. Dompel ze heel even in eiwit en rol de balletjes daarna in de amandelschilfers. Leg een stukje gekonfijt kers bovenop elk gebakje.
Leg de gebakjes op een ovenplaat met bakpapier en laat 10 à 12 minuten bakken. Ze moeten hun lichte kleur behouden. Laat afkoelen en plaats elk gebakje in een cupcake bakje.
  
 
Harcha of griesmeelgebak
  
 
Suiker donuts  
  
 
Marokkaanse donuts
  
 
Amandeltaartjes
  
 
Marokkaans griesmeelbrood 
  
 
Donuts met kaneel