Zoeken

Marokkaanse sfenj

Marokkaanse sfenj
Ingrediënten

 300g bloem
 20g bakkersgist
 Een glas water
 Kristalsuiker
 Zout
 Olie

Doe de bloem in een kom met een beetje zout en de gist opgelost in een beetje water. Voeg geleidelijk aan het water toe en kneed gedurende 15 minuten tot een gladde deeg. Laat 3 uur rusten.

Neem een beetje olie in je handen en neem een deegballetje van de grootte van een ei. Duw zachtjes plat en maak een gaatje in het midden met je vinger.

Bak de sfenj aan beide kanten mooi bruin in hete olie. Laat even uitlekken en bestrooi met kristalsuiker. Dien warm op.

  • Gepubliceerd op:
  • Auteur :
  • Kooktijd : 45 min
Marokkaanse recepten
Meer recepten
Ch'hiwat Bladi

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team