Zoeken

Amine Harit heeft paspoort terug en mag Marokko verlaten

4 juli 2018 - 16:49 - Sport

©

Amine Harit heeft dinsdag zijn paspoort teruggekregen na door de rechter in Marrakech te zijn gehoord. De Marokkaanse international veroorzaakte vorige week een dodelijk ongeval in de stad.

Volgens H24 zal de zaak op 11 juli door de rechtbank worden behandeld. De advocaten van de speler hebben intussen een regeling getroffen met de familie van het slachtoffer. De vader van Harit bezocht de ouders van het slachtoffer zelf ook om zijn condoleances over te brengen.

Een woordvoerder van Schalke04 waar Harit speelt, bevestigde dat de speler Marokko mocht verlaten. "Amine had vandaag een afspraak met de politie en de procureur. Het ging allemaal heel snel. Hij werd opnieuw gehoord. De politie heeft het dossier aan de rechter voorgelegd. Amine kreeg vervolgens zijn paspoort en rijbewijs terug.", verklaarde Christian Heidel op dinsdag.

Amine Harit werd voorwaardelijk vrijgelaten en moet zelf niet aanwezig zijn tijdens de komende zittingen omdat dan enkel de officiële documenten over de schikking moeten worden ondertekend, aldus Heidel.

Volgens hem blijft Harit "nog enkele dagen bij zijn familie". De Duitse club vindt dat ook beter. "Hij zal waarschijnlijk alleen zijn in Duitsland. Hij zal naar Gelsenkirchen terugkeren wanneer hij daar klaar voor is."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team