Zoeken

Door maffia bedreigde Marokkaan vraagt bescherming in België

28 juni 2019 - 15:40 - Wereld

©

Een vastgoedmakelaar, eigenaar van een pand in Nador waarvan de waarde op 50 miljoen dirham wordt geschat, heeft Marokko verlaten en in België bescherming aangevraagd.

De man stelt met de dood te zijn bedreigd door een maffia. Hij wordt nu beschermd door de Belgische politie. Een criminele organisatie wilde hem vermoorden om zijn eigendommen in handen te krijgen.

Volgens Assabah wordt de criminele bende door een bekende van de vastgoedmakelaar geleid. Hij zou ervoor zorgen dat het slachtoffer met een jonge vrouw zou trouwen. Zij zou hem vervolgens overtuigen om zijn eigendommen op haar naam te zetten. Eenmaal de eigendomsoverdracht in orde zou hij worden geliquideerd.

De man wist niet dat hij in de val werd gelokt en stemde ermee in om met de jonge vrouw te trouwen, ook al was hij al getrouwd en vader. De bende zorgde voor een bewijs van celibaat en betaalde een adoel om het huwelijk te sluiten.

Toen de man het plan van de bende ontdekte besloot hij naar het buitenland te vluchten. Hij deed ook aangifte bij de rechtbank in Nador en wordt door een lokale mensenrechtenorganisatie geholpen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team