Zoeken

Abdelhak Zhayra alias Ali Zaoua vervolgd voor verkrachting

10 oktober 2011 - 16:00 - Cultuur

©

De acteur Abdelhak Zhayra die de rol hield van de beroemde "Ali Zaoua" in de gelijknamige film van de Marokkaanse regisseur Nabil Ayouch, werd donderdag in Casablanca gearresteerd voor agressie en poging tot verkrachting van een 11-jarig meisje.

Abdelhak Zhayra is reeds voor de officier van justitie bij het Gerecht van eerste aanleg in Casablanca verschenen, als gevolg van een klacht van de ouders van het meisje.

"Ali Zaoua" werd aangehouden door de politie in een verlaten huis op de Boulevard van de ambassadeur Ibn Aïcha, in de wijk Roches Noires van Casablanca, waar hij lag te slapen.

Tien jaar na de film dat was bedoeld als een springplank voor de straatkinderen die er hun dagelijks leven toonden, is de meerderheid van hen terug op straat beland.

De bekendste, Hicham Moussouni, werd onlangs zwervend in de straten van Safi gezien, waar hij leeft op de vrijgevigheid van de bewoners en zijn nachten in een weeshuis doorbrengt.

Na "Ali Zaoua" had de jonge Hicham in drie opeenvolgende seizoenen van het sitcom "Lalla Fatima" gespeeld alvorens van de schermen te verdwijnen. De andere kinderen, net na de film ontvangen door de NGO Bayti, leven bijna allen weer op straat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team