Zoeken

"Nachten van de Ramadan" van 1 tot 4 september in Madrid

30 augustus 2011 - 15:00 - Cultuur

©

De "Nachten van Ramadan", belangrijkste culturele evenement van de vereniging "La Fabrica de ideas" (The Idea Factory), zal in Madrid plaatsvinden van 1 tot en met 4 september dit jaar. Deze festiviteiten vieren het einde van de Ramadan en zijn gericht op de "culturele rechten" van de migranten en het bevorderen van de "wederzijdse kennis door middel van cultuur".

Het evenement wordt georganiseerd onder auspiciën van het Spaanse Agentschap voor Internationale Ontwikkeling (AECI), in samenwerking met de gemeente van Madrid en de vereniging van de bewoners van Lavapiés, beroemde populaire wijk van Madrid waar een meerderheid van migranten wonen.

De "Nachten van de Ramadan" zijn een vitrine van de Arabisch-islamitische wereld en zijn cultuur om de integratie van de moslimgemeenschap in Spanje te bevorderen.

Behalve tentoonstellingen, debatten en filmvoorstellingen bieden de "Nachten van de Ramadan" ook een rijk muzikaal programma met onder anderen "Hoba Hoba Spirit" en een gratis show van de Malinese zangeres Madina N’Diaye op 2 september in de "Casino de la Reina" te Madrid.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team