Zoeken

Ali B van verkrachting beschuldigd, RTL stopt samenwerking

21 januari 2022 - 09:00 - Wereld

©

In het online-programma BOOS, waarin Tim Hofman zijn onderzoek presenteerde naar seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik bij The Voice of Holland, hebben verschillende vermeende slachtoffers van rapper Ali B anoniem getuigd over hun ervaringen. Inmiddels hebben twee vrouwen ook officieel aangifte tegen hem gedaan en liet RTL dinsdag weten dat de samenwerking met Ali B is opgeschort. Ali B ontkent alle aantijgingen en zegt volledig mee te werken aan het onderzoek.

Verschillende vrouwen hebben bij journalist Tim Hofman hun verhaal gedaan over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice of Holland. Naast Ali B gaan de getuigenissen ook over bandleider Jeroen Rietbergen en Marco Borsato. RTL heeft inmiddels de samenwerking met Ali B opgeschort maar nog niet officieel beëindigd. "Als de feiten op tafel liggen, dan zullen we op basis van de uitkomsten verdere beslissingen nemen", zegt RTL aan NU.nl.

Lees ook: Ali B. beschuldigd seksueel grensoverschrijdend gedrag

De eerste aangifte tegen Ali B betreft een voormalige deelneemster van The Voice of Holland. Het vermeende slachtoffer vertelt anoniem dat ze acht jaar geleden werd verkracht door Ali B. Ze was toen 18 en kreeg van hem een rondleiding in zijn studio. Toen ze op een bankje gingen zitten begon hij haar onverwacht te zoenen. Ze verstijfde toen hij seks met haar had. "Ik voelde dat hij zo machtig was, dat ik dacht: wat jij wil, moet er nu gebeuren. Dus ik liet over me heen komen wat hij van plan was met mij", zegt ze in het online-programma.

Lees ook: Ali B door eigen familie bedreigd

De tweede aangifte tegen Ali B komt van een vrouw die vertelt dat hij haar zo in het nauw heeft gedreven dat ze uiteindelijk heeft toegegeven om er vanaf te zijn. Naast de verhalen van de twee vrouwen die aangifte deden, kwamen er in het programma nog meer vrouwen aan het woord. De getuigenissen vertonen een aantal overeenkomsten, Ali B deed beloftes over succes en roem, hij nam jonge vrouwen ook vaak mee naar zijn huis, studio of kleedkamer en begon hen dan plotseling te zoenen en aan te raken. Als ze protesteerden begon hij te lachen. Zo vertelt een voormalige deelneemster van The Voice dat Ali B. onaangekondigd bij haar thuis kwam. Hij wreef toen over zijn benen en zei dat hij "zin had om te neuken". Ze heeft hem gevraagd weg te gaan, wat hij ook deed, schrijft NOS.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team