Zoeken

Algerijnse president Bouteflika wil huis in Oujda terug

14 januari 2014 - 21:08 - Marokko

©

Abdelaziz Bouteflika en zijn familie trachten al enkele tijd een huis in de oude medina van Oujda terug te krijgen. De Algerijnse president bracht er een deel van zijn jeugd door.

Een vrouw aan wie het huis, gelegen in de Rue Mohamed Riffi, al jaren wordt verhuurd, weigert deze te verlaten. De familie Bouteflika tracht daarom een zaak tegen haar aan te spannen, maar het parket in Oujda weigert deze te behandelen. De huurster woont er namelijk al voor meerdere decennia en betaalt haar huur regelmatig.

Saïd Bouteflika, de broer van het Algerijns Staatshoofd, vraagt dat ze uit het huis gezet wordt. In zijn verzoek aan de rechter stelt hij dat de vrouw het huis al jaren illegaal bezet.

Enkele maanden terug had de rechtbank dezelfde zaak reeds geweigerd. Het dossier was toen ingediend door het consulaat van Algerije in Oujda. De rechter had toen gesteld dat de aanvraag door een privé-persoon moest worden ingediend en niet door een officiële vertegenwoordiging.

Abdelaziz Bouteflika werd op 2 maart 1937 in Oujda geboren en is de zoon van Ahmed Bouteflika en Mansouriah Ghezlaoui. In Oujda herinneren zijn oude vrienden zich hem als een knappe, charmante en beleefde jongeman.

In de officiële biografie van Abdelaziz Bouteflika wordt niets vermeld over zijn geboorteplaats, ondanks dat deze voor niemand nog een geheim is. Wikileaks onthulde dat Bouteflika op 19 augustus 2005 voor het eerst over zijn Marokkaanse roots sprak in een onderhoud met Amerikaanse verantwoordelijken. Algerijnse ambtenaren pogen nog steeds om dit zo geheim mogelijk te houden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team