Zoeken

Algerijnse Premier spreekt over gespannen betrekkingen met Marokko

16 april 2018 - 13:20 - Wereld

©

Tijdens een persconferentie op zaterdag heeft de Algerijnse Premier Ahmed Ouyahia verklaard dat de autoriteiten van zijn land niet zullen toegeven aan het "Marokkaanse mediaoffensief" en met "wijsheid" internationale kwesties zullen behandelen.

"Algerije behandelt zaken niet volgens wat hier en daar wordt gezegd en besteedt geen aandacht aan dit soort foute uitspraken. Het bouwt zijn betrekkingen met andere landen niet op op een dergelijke basis.", verklaarde Ouyahia volgens wie de situatie momenteel wordt "overdreven".

"De onenigheden tussen Algerije en Marokko hebben betrekking tot de westelijke Sahara. Onze Marokkaanse broeders willen dat Algerije bij het conflict wordt betrokken, maar deze betreft het Polisario Front en de Arabische Democratische Republiek Sahara en niet Algerije", vervolgde Ouyahia.

"De Algerijnse autoriteiten, in overeenstemming met het juiste beleid van de president van de republiek, Abdelaziz Bouteflika, behandelen problemen en de ontwikkeling van betrekkingen met alle landen met wijsheid, niet het tegenovergestelde.", aldus de Algerijnse Premier.

Reageer op Facebook

Bladna.nl

Bladna.nl - 2019 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team