Zoeken

Algerije zet Polisario onder druk om dialoog met Marokko te vermijden

19 april 2016 - 20:20 - Marokko

©

Algerije wordt er opnieuw van beschuldigd druk uit te oefenen op de leiders van de Polisario beweging zodat er geen onderhandelingen met Marokko komen.

Volgens Assabah is de weigering van de Polisario-leiders om een conferentie over de Sahara in Marrakech bij te wonen daar het recentste bewijs van. De krant stelt dat « de Algerijnse inlichtingendienst er alles aan doet om de dialoog te verhinderen ».

Via zijn ambassadeur in Algiers liet de Polisario vorige week weten dat het geen uitnodiging voor de conferentie had ontvangen van het Mohamed Bensaid Ait Ider onderzoekscentrum.

De directeur van het onderzoekscentrum stelt echter het bewijs te hebben dat de verantwoordelijken van de Polisario wel degelijk een uitnodiging hebben ontvangen. « Heren, jullie liegen zoals jullie ademen. Ik heb het bewijs dat leden van de directie van de Polisario een uitnodiging hebben ontvangen », aldus Ahmed Slimani.

Slimani oordeelt eveneens dat de Algerijnse autoriteiten hebben ingegrepen om een deelname van de Polisario aan het debat in Marrakech te voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team