Zoeken

Polisario dreigt met gewapend conflict met Marokko als er geen referendum komt

27 april 2016 - 14:30 - Marokko

©

De onafhankelijkheidsbeweging voor de Sahara Polisario heeft Marokko voor de zoveelste keer met een oorlog bedreigd als de Verenigde Naties geen referendum houden.

Bachir Mustafa Sayed, verantwoordelijke bij de Polisario, vertelde tijdens een persconferentie in Madrid dat de beweging geen tevredenheid zal nemen met de verlenging van de VN-vredesmissie Minurso en een referendum eist.

Sayed bedankte tevens Algerije voor zijn steun voor de onafhankelijkheid van de Sahara. Volgens hem zal deze steun onveranderd blijven, ook na Abdelaziz Bouteflika.

De secretaris-generaal van de Verenigde Naties stelde in een recent verslag over de Sahara, een verlenging van twee maanden van de Minurso voor. Het voorstel zal donderdag worden gestemd.

Ban Ki-moon oordeelde tevens dat « terroristen en radicalen » misbruik zouden kunnen maken van zijn ruzie met Marokko. Het koninkrijk had enkele weken geleden namelijk besloten om een groot deel van het Minurso-team het land uit te zetten nadat Ki-moon de aanwezigheid van het koninkrijk in de Sahara een « bezetting » noemde.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team