Zoeken

Algerije: Ismaïl Snabi naar andere gevangenis gebracht

6 april 2024 - 18:00 - Wereld

©

De Frans-Marokkaanse Ismaïl Snabi, één van de overlevenden van de jet-ski tragedie in Saïdia, is overgebracht van de gevangenis in Maghnia naar die van Tiaret. Snabi zit een gevangenisstraf van 15 maanden uit voor illegale grensoverschrijding en smokkel van een voertuig, ondanks dat hij per ongeluk in Algerijnse wateren belandde.

Snabi’s advocaat, Hakim Chergui, uitte zijn bezorgdheid over de overplaatsing en de onduidelijke communicatie. "De familie van Snabi werd niet op de hoogte gebracht van de overplaatsing," aldus Chergui. "De omstandigheden van zijn gevangenschap en het gebrek aan communicatie baren zorgen over de naleving van zijn rechten."

Lees ook: Smail Nabi gevangen in Algerije: zijn familie vecht voor zijn vrijlating

De 15 maanden gevangenisstraf van Snabi is het resultaat van twee afzonderlijke veroordelingen: drie maanden voor illegale grensoverschrijding en twaalf maanden voor smokkel. Volgens de advocaat werden deze straffen niet samengevoegd zoals de wet vereist. "Dit resulteert in een onnodig langere detentieperiode," voegt hij toe.

Lees ook: Marokkanen gedood door Algerijnse kustwacht: Algerije reageert

Ondertussen heeft Snabi’s familie de NGO "Free Ismaïl Snabi" opgericht om fondsen te werven. "We hopen dat dit zijn vrijlating zal bevorderen," aldus Chergui. De organisatie heeft bankrekeningen in zowel Frankrijk als Marokko om donaties te vergemakkelijken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team