Zoeken

Al-Shabab: groot obstakel voor contracteren Hakim Ziyech

10 februari 2024 - 11:00 - Sport

©

De Saoedische club Al-Shabab heeft zijn zinnen gezet op de Marokkaanse international Hakim Ziyech, maar stuit op een aanzienlijke hindernis. Financiële beperkingen weerhouden de club ervan de speler te contracteren.

"We hebben aanzienlijke inspanningen geleverd om Hakim Ziyech tijdens de wintertransferperiode binnen te halen, maar door budgettaire beperkingen is het ons niet gelukt deze deal succesvol af te ronden," bevestigt Mohamed Al-Nasser, vicevoorzitter van Al-Shabab. De club kampt met ernstige financiële problemen, een gevolg van het beleid van het vorige bestuur. "De club worstelt met financiële uitdagingen. De vorige administratie heeft alle financiële middelen uitgeput, wat een negatieve impact heeft op het vermogen om nieuwe deals op de transfermarkt te sluiten," aldus Mohamed Al-Nasser.

Lees ook: Hakim Ziyech in vizier Saoedische club

Turkse media meldden dat Al-Shabab een uiterst lucratieve aanbieding van 37,5 miljoen euro voor een contract van tweeënhalf jaar had voorgesteld aan Ziyech, in een poging hem te overtuigen zich bij het team aan te sluiten. De financiële moeilijkheden van de Saoedische club belemmeren echter de realisatie van deze ambitie.

Lees ook: Galatasaray geeft update over blessure Hakim Ziyech

Na de uitschakeling van Marokko in de achtste finales van de Afrika Cup in Ivoorkust, is Ziyech teruggekeerd naar Turkije. Daar hervatte hij op zaterdag 3 februari de training met Galatasaray, dat zich voorbereidt op de komende wedstrijden in de Turkse competitie. Ziyech vertrok in augustus vorig jaar naar de regerende Turkse kampioen op leenbasis, met een optie tot koop.

Bladna.nl