Zoeken

Protesten Al Hoceima: Spaanse journalisten land uitgezet

27 juli 2017 - 18:20 - Marokko

©

Twee Spaanse journalisten die zich in Marokko bevonden om de protesten in de regio van Al Hoceima te volgen zijn door de autoriteiten het land uitgezet.

José Luis Navarro, directeur van de informatiewebsite Correo Diplomatico en zijn correspondent in Madrid, Fernando Sanz, werden in Tetouan gearresteerd en via de grensovergang van Tarajal naar Spanje teruggestuurd.

In een artikel op zijn website legde José Luis Navarro uit wat er was gebeurd. Hij bevond zich in zijn woning in Tetouan toen drie agenten in burger aanbelden en hen vroegen om mee naar het politiekantoor te komen.

Eenmaal in het politiebureau lieten de agenten de journalisten een uur lang wachten zonder ze te ondervragen. Vervolgens werden ze in een politiewagen naar de grens met Sebta gebracht. Over de reden van hun plotse uitzetting wilden de agenten niets kwijt maar volgens Navarro heeft het te maken met de evenementen in Al Hoceima.

Correo Diplomatico was één van de enige media aan wie Nasser Zefzafi een interview gaf. Het elektronisch blad interviewde eveneens Premier Saâdeddine El Othmani.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team