Zoeken

Al Hoceima: regering open voor dialoog

6 juni 2017 - 14:56 - Marokko

©

De autoriteiten hebben besloten om minder hard op te treden in Al Hoceima. Na tientallen arrestaties en een gewelddadige optreden van de veiligheidsdiensten stelt de regering open te staan voor een dialoog.

Dat verklaarde de woordvoerder van de regering, Mustapha El Khalfi, na een regeringsraad deze week. De ministers werden tevens opnieuw aangemoedigd om de regio te bezoeken en er de vooruitgang van projecten te controleren.

De overheid erkent het recht om te protesteren van de bevolking in het noorden van het land en heeft het zelfs over « de legitimiteit » van hun eisen. Volgens El Khalfi werden in de laatste zeven maanden 150 demonstraties in Al Hoceima georganiseerd.

El Khalfi sprak ook over de arrestaties die door de politie werden uitgevoerd. Sinds het begin van de gebeurtenissen werden 32 mensen aangehouden, zeven werden voorwaardelijk vrijgelaten en zeven anderen werden onschuldig verklaard. Een minderjarige werd vrijgelaten zodat hij aan het eindexamen zou kunnen deelnemen en een andere jongen omdat hij ernstig ziek is.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team