Zoeken

Onderzoek naar 66 martel-beschuldigingen in Al Hoceima

30 juni 2017 - 16:58 - Marokko

©

De Marokkaanse autoriteiten doen onderzoek naar 66 vermeende martelgevallen op demonstranten die in Al Hoceima werden gearresteerd. Dat meldde regeringswoordvoerder Mustapha El Khalfi donderdag tijdens een persconferentie na een regeringsraad.

El Khalfi verklaarde dat alle klachten “automatisch werden geaccepteerd” en dat de regering vastbesloten is om onderzoek te doen naar alle misbruiken waarvan mensen die tijdens de demonstraties in Al Hoceima werden gearresteerd het slachtoffer stellen te zijn.

De minister liet tevens weten dat 97 demonstranten momenteel in de gevangenissen van Casablanca en Al Hoceima worden vastgehouden. Het merendeel werd tot een gevangenisstraf veroordeeld terwijl 20% een voorwaardelijke straf kreeg.

Mustapha El Khalfi bevestigde dat 47 demonstranten in bewaring waren gesteld waarvan 45 in Al Hoceima en 2 in Casablanca. Zestien dossiers werden door de rechtbank zonder vervolg gesloten en achttien mensen werden voorwaardelijk vrijgelaten tot de behandeling van hun zaak.

De regeringswoordvoerder noemde uiteindelijk het werk van de ordediensten “heel moeilijk” en stelde dat 118 agenten gewond raakten tijdens de demonstraties, waarvan enkelen in een kritieke toestand naar het ziekenhuis werden afgevoerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team