Zoeken

Toerisme terug op gang in het noorden van Marokko

2 oktober 2017 - 18:30 - Economie

©

Ongekende groeicijfers voor de toeristische sector in Tanger, maar ook in Tetouan met respectievelijk 26 en 30 procent meer overnachtingen in de eerste zeven maanden van het jaar. Dat blijkt uit gegevens van het Marokkaans Observatorium voor Toerisme.

In Tanger groeide het aantal overnachtingen van buitenlandse toeristen die de stad tussen januari en juli bezochten met 42 procent. Deze toeristen zijn voornamelijk afkomstig uit traditionele toeristische markten zoals Spanje (+17%) en Frankrijk (+20%), maar ook uit minder bekende markten zoals China en Scandinavië.

Het binnenlandse toerisme is dit jaar weinig veranderd met een groei van 12 procent volgens het Observatorium, wat niet ver is van de groei die in de afgelopen jaren werd geregistreerd.

Toerismeprofessionals in de regio oordelen dat de groei van het aantal overnachtingen te danken is aan de industriële sector. De ontwikkeling van de auto-industrie in de regio en de vele investeringen van buitenlandse autofabrikanten en toeleveranciers heeft een grote invloed gehad op het aantal zakenmensen die de regio bezoeken.

Daarbij komen de de aanzienlijke inspanningen van Tanger om de stad aantrekkelijker te maken voor toeristen met grote projecten zoals Tanger Metropole en de nieuwe jachthaven Tanger-Ville.

Ook Tetouan boekt opnieuw succes bij binnen- en buitenlandse toeristen met een stijging van ruim 30 procent overnachtingen in de eerste zeven maanden van het jaar. In tegenstelling tot Tanger trekt de stad voornamelijk binnenlandse toeristen aan met een groei van 33 procent. Bij buitenlandse toeristen bereikt deze groei 24%. De stad biedt weinig animatie maar heeft een adembenemende kust.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team