Zoeken

Ahmed Aboutaleb: "Koning Mohammed VI vroeg me of ik naar Marokko wilde terugkeren" (video)

22 mei 2020 - 11:40 - Wereld

©

Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, vertelde in een videoconferentie enkele dagen geleden over zijn ontmoeting met Koning Mohammed VI.

"Ik ontmoette Koning Mohammed VI lang geleden. Hij vroeg me of ik van plan was om naar Marokko terug te keren. Hem zeggen dat ik er niet aan denk is vals en hem zeggen dat ik het ga doen eveneens.", vertelde Aboutaleb aan de andere deelnemers.

"Ik zou graag naar Marokko willen terugkeren om nobele doelen te dienen maar ik beschouw me daar niet competent genoeg voor zoals een Marokkaan die in Marokko woont het zou zijn. Ik denk dat een goede functie verdiend moet worden en dat het ook nodig is om de werking van Marokko goed te kennen.", vervolgde de bewindsman in het Riffijns.

Aboutaleb zegt in het interview niet dat hij een dergelijke functie aangeboden heeft gekregen, maar doet dat impliciet wel in zijn antwoord.

Aan het begin van het interview herinnerde de Rotterdamse burgemeester er tevens aan dat hij een Wissam had gekregen van Koning Mohammed VI.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team