Zoeken

Zware kritiek op afpersing door autobewakers in Marokko

16 juli 2023 - 18:00 - Marokko

©

De parlementaire groep van de Partij voor Vooruitgang en Socialisme (PPS) uit zijn zorgen over de "intimidatie" en "afpersing" waar autobezitters in Marokko het slachtoffer van zijn door zelfverklaarde ’autobewakers’.

Ahmed Abbadi, parlementslid van de PPS, is de initiatiefnemer. Hij heeft een schriftelijke vraag gesteld aan de minister van Binnenlandse Zaken, Abdelouafi Laftit, waarin hij een verontrustende situatie schetst waarin individuen in gele vesten, die optreden als autobewakers, heersen over verschillende straten en boulevards van het koninkrijk, vooral in de zomer.

Lees ook: Geweldig: parkeerbewaker in Tetouan is auteur 7 boeken in 4 talen (video)

Volgens het parlementslid eisen deze ’bewakers’ soms op brutale wijze betaling van burgers die parkeren op openbare plaatsen. Deze ruimtes, normaal gesproken beheerd door gemeenteraden, worden bezet door deze oplichters die tegen de wet in een financiële vergoeding voor hun "diensten" opleggen.

Het parlementslid wijst op de negatieve impact van dit fenomeen dat een groeiende ontevredenheid onder de burgers veroorzaakt. Zij zijn het slachtoffer van slechte behandeling, afpersing en soms zelfs bedreigingen en beledigingen. De functionaris belicht ook de uitbuiting van kwetsbare mensen door gewetenloze individuen die hen aanmoedigen om openbare plaatsgebruikers te bedreigen en af te persen. Automobilisten worden verhinderd om hun voertuigen te parkeren als ze weigeren deze illegale, willekeurig en arbitrair vastgestelde vergoedingen te betalen.

Lees ook: Amerikaan rijdt met opzet bewaker aan in Tanger (video)

Aan de minister van Binnenlandse Zaken wordt gevraagd om de genomen of toekomstige maatregelen uiteen te zetten en burgers te beschermen tegen deze illegale gedragingen, die soms dramatisch aflopen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team