Zoeken

Amin (13) krijgt 5 jaar stadionverbod na selfie met Depay

9 september 2021 - 17:40 - Marokko

©

De 13-jarige Amin Aktaou heeft een boete gekregen van 100 euro en een stadionverbod van 5 jaar, voor de selfie die hij afgelopen weekend op het voetbalveld in Eindhoven maakte met Memphis Depay. Als hij een alternatieve straf aanvaard kan dit nog wel verlaagd worden naar 15 maanden. Zijn moeder hoopte op inschikkelijkheid, maar begrijpt de beslissing ook wel.

Tijdens de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro in het Philips-stadion in Eindhoven, rende de jonge Amin het veld op om een selfie te maken met voetballer Depay. Daarvoor krijgt hij nu een boete en een stadionverbod van 5 jaar. Indien hij akkoord gaat met een alternatieve straf, kan dit verbod nog wel verlaagd worden naar 15 maanden.

Zijn moeder Naime Chahman begrijpt de straf wel. "Natuurlijk hoop je dat het niet gebeurt, maar ik snap het. Ik zou helemaal niet willen dat hij een verkeerd voorbeeld zou zijn of worden", vertelt ze aan RTL Nieuws. Ze zegt dat ze ook een echte voetbalmoeder is en een grote voetbalfan. "Ik weet hoe het is, ook voor de kijker. Die willen ongestoord voetbal kijken en niet dat dit een soort trend wordt." Ze keurde de actie dan ook niet goed. "Maarja, hij heeft het gedaan en dat kun je niet terugdraaien. En regels zijn regels, daar moet je je aan houden."

De actie van Amin volgde op een onschuldig gesprek aan de keukentafel waarin zijn moeder hem vroeg of hij dit zou durven. Daarna zat Amin tijdens de thuiswedstrijd van het Nederlands elftal tegen Montenegro met zijn vader helemaal vooraan in het stadion. Daar kreeg hij het gevoel dat hij het wel moest doen, met alle gevolgen van dien. "Natuurlijk hoop je op coulance. Maar als je niet zou straffen, dan ga je krijgen dat anderen dit gedrag na gaan doen. Ik begrijp dat anderen misschien zouden denken: dat ga ik ook doen."

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team