Zoeken

Advocaat Koning Mohammed VI gaat 3-jarige slachtoffer pedofiel verdedigen

5 november 2015 - 22:30 - Marokko

©

De advocaat van het Koningshuis, Hicham Naciri, gaat een 3-jarige meisje dat eind juli in Casablanca werd verkracht verdedigen. Hij zal voor het dossier samenwerken met advocaat Youssef Chehbi.

Naciri, die voor het Britse advocatenkantoor Allen & Overy werkt, zal het meisje pro bono verdedigen. De bekende advocaat zegt via collega’s op de hoogte te zijn gebracht van de zaak.

"Als advocaten hebben we de verantwoordelijkheid en de plicht om betrokken te zijn bij ernstige maatschappelijke problemen zoals pedofilie.", aldus Hicham Naciri.

Youssef Chehbi is het met hem eens. "Rechters moeten voorbeeldige straffen opleggen. Dit heeft te lang geduurd. Pedofilie wordt bijna banaal en de straffen zijn niet streng genoeg. Er moet een duidelijke boodschap aan alle zedendelinquenten worden uitgezonden. En het feit dat de advocaat van de Koning betrokken is bij dit verhaal is een uitstekende zaak."

Op 21 juli was de kleine Fatima-Zohra aan het spelen toen ze door de pedofiel in een winkel werd meegesleurd en misbruikt. De moeder van het meisje besefte wat er was gebeurd toen ze haar luier wilde verschonen. De pedofiel werd op 4 augustus gearresteerd en in hechtenis genomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team