Zoeken

België weigert adoptiedochter Kadija Leclere

20 augustus 2011 - 20:00 - Wereld

©

Kadija Leclere, Belgisch-Marokkaanse regisseur van 40 jaar die een meisje van elf maanden in een weeshuis in Ouarzazate een paar maanden geleden adopteerde, heeft zich de toegang tot België zien weigeren voor haar adoptiedochter. Ze wordt ervan beschuldigd geen voorbereidingscursus te hebben gevolgd noch de goedkeuring van de justitie om te mogen adopteren te hebben gekregen.

Het geval van Kadija, regisseur van "meelzak", Belgisch-Marokkaanse productie, is niet uniek. Zo zijn er tientallen mensen die in het buitenland kinderen adopteren zonder te voldoen aan de geldende wetgeving in België en zich de toegang tot het land zien weigeren.

Vandaag de dag organiseren deze slachtoffers van het systeem zich en eisen de intrekking van de wet van 2005. Een eerste motie is ingediend in het Parlement door minister Catherine Fonck (CDH).

Kadija Leclere, vermoeid door de vele reizen naar Marokko waar ze zes maanden verbleef om de adoptie mogelijk te maken, denkt erover haar dochter illegaal België binnen te smokkelen. Als dat niet lukt zal ze de wettelijke procedure vanaf het begin moeten hervatten, tenzij ze een visum voor Sana krijgt, wat niet is gegarandeerd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team