Zoeken

VS weigert toegang aan Belgische Marokkaan

18 augustus 2011 - 12:00 - Wereld

©

Kamal Messaoudi, een jonge Belg van Marokkaanse afkomst, moest op 28 juli via Brussels National Airport op een vlucht van US Airways stappen richting Phoenix voor een drie weken reis naar de Verenigde Staten. De toegang tot het vliegtuig werd hem bij de opstap zonder uitleg geweigerd.

De jonge licentiaat in communicatie die in Brussel werkt, had deze reis gepland met vijf van zijn vrienden. Kamal Messaoudi had een visum aangevraagd naar de Verenigde Staten dat op 11 juli was goedgekeurd, maar de dag voor zijn vertrek werd geannuleerd zonder dat hij hiervan op de hoogte was gebracht.

Kamal probeert sindsdien tevergeefs zijn probleem op te lossen, maar de diensten van de Amerikaanse ambassade in Brussel zeggen niet bevoegd te zijn voor visumaanvragen.

De jongeman nam vervolgens contact op met het ministerie van Binnenlandse Zaken (Homeland Security) in Washington, die bij dergelijke zaken de nodige beslissingen neemt, maar die heeft op zijn beurt laten weten dat hij niet bevoegd was om te beslissen over zijn zaak.

De Amerikaanse ambassadeur in België heeft intussen de zaak in handen genomen en belooft zich hierover binnenkort uit te spreken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team