Zoeken

Proces Ali Aarrass opnieuw uitgesteld

6 augustus 2011 - 18:00 - Gemeenschap

©

Het proces van Ali Aarrass, Belgische Marokkaan verdacht van terroristische banden met de bende van Abdelkader Belliraj, werd donderdag opnieuw uitgesteld.

Volgens de zuster van Ali, Farida Aarrass, die donderdag samen met een aantal vrienden voor de ambassade van Marokko in Brussel heeft gedemonstreerd om de vrijlating van haar broer op te eisen, is deze uitstelling te wijten aan de afwezigheid van de tolk die haar broer moest bijstaan.

Met een vleugje bitterheid vraagt Farida Aarrass ​​zich af hoe haar broer, dat Arabisch noch spreekt noch begrijpt, zijn bekentenis heeft ondertekend zonder tolk om hem te helpen.

De hoorzitting, gepland op donderdag aan het Hof van Beroep van Salé gespecialiseerd in terrorismezaken, is al verschillende keren uitgesteld door dezelfde rechtbank.

Ali Aarrass werd gearresteerd op 1 april 2008 in Melilla door de Spaanse politie naar aanleiding van een internationaal aanhoudingsbevel uitgevaardigd door Marokko. Hij werd uitgeleverd aan Marokko op 17 december 2010 en wordt ervan verdacht wapens te hebben doen transiteren tussen België en Marokko en kandidaten te hebben aangeworven voor trainingskampen in het buitenland.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team