Zoeken

Egypte: Benkirane en Al Adl Wal Ihssane blij met overwinning Mohamed Morsi

26 juni 2012 - 15:00 - Marokko

©

De overweldigende overwinning van Mohamed Morsi, kandidaat van de Moslimbroederschap voor het presidentschap in Egypte, werd positief verwelkomd door Premier Abdelilah Benkirane. Volgens hem is het aan de macht komen van Morsi vooral een overwinning van het Egyptische volk en de democratie.

"Dit is een historische kans om het Egyptisch volk te verenigen en te begeleiden naar wedergeboorte en verzoening", aldus Abdelilah Benkirane.

Ook de islamitische beweging Al Adl Wal Ihssane heeft de nieuwe Egyptische president gefeliciteerd. De beweging zegt overtuigd te zijn dat een nieuw tijdperk begint voor Egypte, gebaseerd op islamitische trots en sociale rechtvaardigheid, dat een einde maken aan 30 jaar tirannie onder Hosni Mubarak.

Mohamed Morsi, 60, won met 51,73% tegen 48,27% voor zijn tegenstander Ahmad Chafiq, voormalig eerste minister van Mubarak.

Hosni Mubarak, 84, werd hij veroordeeld tot levenslang voor zijn indirecte verantwoordelijkheid in de onderdrukking van een opstand tegen zijn bewind in 2011, waarbij bijna 850 doden vielen. De voormalige Egyptische president wordt kunstmatig in leven gehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team